CAKE

Gepost in Recepten

CAKE

Inmiddels weten we dat een bakje havermout een echte kickstart van je dag is. De pap geeft je lang een vol gevoel, het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en voor sporters zorgt havermout voor een snelle opbouw van spieren. Een bakje havermout bereid met water vinden sommigen niet lekker of beetje saai. Vandaar een ander lekker recept met havermout.

Niet iedereen heeft ’s ochtends tijd om uitgebreid havermout te koken en vervolgens alles af te wassen. Daarom zijn dez...e ontbijt-muffins op basis van havermout ideaal voor als je vroeg je bed uit moet. Of - zoals ik heb ervaren - je je puberzoons niet aan de havermout krijgt en met deze vorm van havermout helemaal happy zijn

Ingrediënten:
• 180 gram havermout
• 2 bananen
• Handje rozijnen
• Kaneel naar smaak
• Vanille(extract) naar smaak
• 120 gram appelmoes

Warm de oven voor op 175 graden.

Appelmoes: schil appels, snijd in blokjes, in een pan met een klein bodempje water aan de kook brengen. Geen suiker o.i.d. toevoegen.

Prak de bananen tot een smeuïge massa. Voeg hier de havermout, rozijnen, kaneel, vanille en appelmoes aan toe en roer het mengsel goed door.
Als je zelf nog iets aan de muffins toe wil voegen, is dit het moment. Zo kun je stukjes vers of gedroogd fruit toevoegen, het beslag zoeter maken met honing van Forever of superfoods als gojibessen of cacoanibs toevoegen.

Vul muffinvormpjes (de papieren vormpjes waren bij mij geen succes want het papier bleef aan de muffins plakken) met het beslag en zet dit voor 25 minuten in de oven. Je gezonde ontbijt-muffins zijn klaar!

Ze zijn ongeveer 2/3 dagen houdbaar, maar ze zijn ook ideaal om in te vriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijtje klaar staan. Of als verantwoord tussendoortje als je er een koekjes-formaat van maakt