afslankclubbanner

CHOCOLADEMELK SMOOTHIE

Gepost in Recepten

Chocolademelk smoothie

Diana Verbeek 10 februari 2014 

Het ziet ernaar uit dat cacao dit jaar wel eens hoge ogen zou kunnen gooien als nieuw superfood. Het weet is ook niet je van het, dus tel een en ander bij elkaar op en je hebt een smoothie die gebaseerd is op chocolademelk.

Om te beginnen ondersteun Cacao het hart en zorgt het ervoor dat de bloeddruk constant en niet te hoog wordt. Verder bevat het veel anti-oxidanten die we in deze februarimaand maar al te goed kunnen gebruiken. Buiten dat zijn er nog wel een aantal eigenschappen te noemen die goed zijn voor je gezondheid, maar vooral voor je hart- en bloedvaten en voor je immuunsysteem is cacao echt een topper.

We geven je lichaam nog even een boost door een aantal andere ingrediƫnten toe te voegen. Deze smoothie is dus goed om het hart te versterken en om de bloeddruk omlaag te brengen. Een mineraal dat ook goed helpt om je bloedwaarden te versterken is Kalium. Kalium kom je in veel soorten groenten tegen, maar ook in fruit. Laten we daarom aan onze smoothie een banaan toevoegen en een stengel van een bleekselderij.

Om minder vatbaar voor ziekten te worden voegen we 1 sinaasappel, voor de vitamine C, toe en het fruit met de meeste anti-oxidanten: frambozen. (Ik begrijp ook wel dat het niet erg gemakkelijk is om in deze tijd van het jaar aan frambozen te komen, je kunt ook ingevroren frambozen kopen, of anders bramen of blauwe bessen.

Voor een extra hoeveelheid mineralen voegen we nog wat broccoliroosjes toe en we hebben een smoothie te pakken die onze gezondheid een echte boost zal geven. Het probleem is alleen dat deze smoothie niet echt vloeibaar zal zijn. Daarom voegen we nog wat melk toe, melk bevat gezonde vetten, eiwitten en calcium, dus dat is alleen maar goed.

Zorg dat dit op je aanrecht staat:

  • 3 theelepels cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 sinaasappel (uitgeperst)
  • 100 gram broccoli
  • 125 gram frambozen
  • 200 milliliter melk

Deze topper is niet heel moeilijk te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Zeker de bleekselderij en de broccoli laten zich niet makkelijk mixen. Zorg ervoor dat je deze eerst mixt. Het best kan je dit doen door eerst de banaan, bleekselderij, sinaasappel en de frambozen toe te voegen, dit tot een papje te laten draaien en daarna de overige ingrediƫnten toe te voegen.

Nog een laatste opmerking: er zit melk in deze smoothie. Persoonlijk ben ik niet tegen vet en drink ik gerust volle melk. Ben je heel erg met afvallen bezig, en voel je je niet comfortabel met het drinken van volle melk, dan kun je altijd overgaan tot het toevoegen van magere melk of eventueel water.